O EL Greco

Idea El Greco zaczęła się od koncepcji właściciela Filiposa Simeonidisa, który po raz pierwszy stworzył grecką restaurację w Trójmieście w roku 2000, propagując wyśmienitą kuchnię grecką. Naszym celem jest "przeniesienie" smaków śródziemnomorskich na wybrzeże Bałtyku, to oznacza świeże produkty oraz nowy sposób przygotowania dań.
Aby to zrealizować wszyscy nasi pracownicy kuchni zostali przeszkoleni przez, specjalnie w tym celu sprowadzonego, greckiego szefa kuchni, który pracował w wielu prestiżowych restauracjach na całym świecie.

W lokalu znajduje się otwarta kuchnia, gdzie króluje nasz znakomity szef kuchni. To wszystko stwarza niepowtarzalną atmosferę i ciepły klimat podkreślony przez doskonały smak potraw i win, których mamy ponad 35 w ofercie.
Dodatkowym atutem są indywidualne przepisy szefa kuchni i właściciela restauracji. Dlatego też gros produktów sprowadzamy bezpośrednio z Grecji, Hiszpanii i Włoch.

Koncepcja takiej kuchni opiera się na prostych zasadach: zdrowe i smaczne jedzenie, którego sekret sprowadza się do odpowiedniego przygotowania oraz użycia takich produktów jak: oliwa z pierwszego tłoczenia, świeże przyprawy, najwyższej jakości warzywa, świeże śródziemnomorskie ryby w całości, kalmary i grecki jogurt naturalny.
Również wystrój lokalu jest związany z tradycyjnymi śródziemnomorskimi kolorami i klimatami, dzięki koncepcji architekta Włodzimierza Michalaka.

W restauracji El Greco znajdziecie Państwo typową atmosferę grecką zgodnie z zasadą, że jest to miejsce w którym można spędzić dużo czasu biesiadując, dyskutując, racząc się wyśmienitym jedzeniem i znakomitym winem.
Będziecie mieli Państwo okazję poznać najlepsze greckie wina, które zostały specjalnie sprowadzone z Grecji, ojczyzny tego szlachetnego trunku.
Projektowanie stron internetowych   Projektowanie stron internetowych